Food Design zonder Designers


Het is de woensdag van het designLAB en er is geen Food Designer te bekennen om mijn avondmaal te bereiden. Na reeds drie dagen geweldige lunches te hebben gegeten en zelfs twee diners voorbij heb zien komen, is het tijd om zelf aan de slag te gaan.
Wat is er op tafel gekomen?
- Cherry tomaatjes met uitjes roerbakken
- Mediteraanse aardappeltjes
- Spinazie-mouse
- Kip met kruiden in tapioca-parels

Voornamelijk die laatste twee waren de design-hoogstandjes van de avond. De spinazie-mouse was stevig, romig en enigsins schuimig. Dit had ik bereikt door er wat roomkaas doorheen te roeren waarna, van het vuur, een ei-dooier erdoor is geroerd. Het geheel had nóg beter geweest als er opgeklopt eiwit doorheen was gegaan.
De kip was op de grilplaat gebakken zonder vet, enkel met zout en wat peper. Hier overheen heb ik de gekookte tapioca-parels verspreid. De parels heb ik gekookt met zout, kerry, koenjit, cayennepeper en een snufje nootmuskaat.

Een klein succesje om het woensdagavondprogramma van het designLAB goed gevuld te kunnen beginnen.

Typ uw reactie