Gehutste hutspot

Vanavond weer een brainwave gehad…
Geinspireerd op dezelfde food designers als eerder genoemd heb ik oud hollandsche hutspot in een nieuw jasje gestoken.

Ingrediënten voor 2 personen:
600 gr licht kruimige aardappels
2 middelgrote uien
1 flinke winterpeen
1 teen knoflook, geperst
boter
roomkaas
melk

Schil, was en kook de aardappelen gaar zoals je het gewend bent.
Snijdt de uien in grove blokjes en de peen in ongeveer 2 keer zo grote stukjes (peen in kwarten en daarna in stukjes snijden).
Verhit in een koekepan een flinke klont boter en fruit hierin de knoflook met de ui. Voeg de peen toe en bak dit op een hoog vuur beetgaar.
Stamp in de tussentijd de aardappelen fijn met stamper en voeg een eetlepel roomkaas en een scheut melk toe. De hoeveelheid melk is persoonlijk af te stemmen op hoe droog je de hutspot wil hebben.

Roer na het bakken de peen en ui door de gestampte aardappelen. Na even doorwarmen klaar om te serveren.

Serveer het geheel met een stuk vlees/vega naar wens.

(Helaas geen foto beschikbaar.)

Typ uw reactie