Bananenchips

Een vrije avond waarin je eigenlijk andere dingen te doen hebt, is makkelijk besteed aan koken.

Vanwege een overschot aan bananen in huis (“Ooh, jij hebt ook het idee gehad bananen te kopen.”) ben ik op verzoek van Fabian bananenchips gaan maken.

Na meerdere niet zo succesvolle pogingen werkte deze het beste:

Banaan in dunne schuine plakjes snijden. Deze 5 minuten in licht zout water later weken (1 theelepel op 1 à 1,5 liter water). Hierna op een theedoek gelegd, deze dubbelgevouwen om de banaan droog te deppen. De plakjes aan beide kanten licht met bloem bestrooid en hierna 2 tot 3 minuten gebakken bij 180 graden in de friteuse.
Na het bakken de ‘chips’ op keukenpapier uit laten lekken en afgedept met nog een laag papier.

Na ongeveer 5 minuten afkoelen bleven er bananenchips over…
Niet mijn smaak, maar Fabian was voor de 2e keer vandaag erg enthousiast.

Morgen een blogje over een lopend experiment om een ei te ontdoen van zijn schil.

Typ uw reactie