Food Pairing

Eindelijk!!

Er is een website gemaakt door enkele zuiderburen waarop overzichtelijk is weergegeven welke ingredienten bij elkaar passen kijkend naar het aroma-profiel.

http://www.foodpairing.be/

Zo is op de pagina van bloemkool bijvoorbeeld te zien dat het goed samengaat met cacao.

De werking is simpel; hoe korter de lijntjes, hoe meer overeenkomst er is in aroma’s.

4 Reacties op “Food Pairing”

 1. Joyce:) zegt:

  TOP:):):)!

 2. Yves De Groote zegt:

  Food Pairing is een prachtige tool voor innovatieve productontwikkeling. Productontwikkelaars, maar ook koks, bakkers en chocolatiers krijgen hierdoor prachtige ideeën of kunnen ideeën voor verrassende smaken toetsen aan wetenschappelijke inzichten in aromaprofielen. Daarna komt al snel het klassieke productontwikkelen om de hoek kijken, waarbij uiteindelijk de hele marketingmix van het product moet kloppen.

 3. Yves De Groote zegt:

  Kaasspecialist Michel Van Tricht, biersommelier Ben Vinken en theespecialist Robert Schinkel lieten de deelnemers van de kaasworkshop tijdens het culinaire topevenement The Flemish Primitives proeven van de heerlijkste combinaties tussen kaas en bier of kaas en thee, meldt ZuivelZicht.

 4. Foodpairing zegt:

  Ondertussen hebben we een nieuwe site online; http://www.foodpairing.com. Waarbij we naast 1000 ingrediënten, ook de trees dynamisch hebben gemaakt. Ga naar http://www.foodpairing.com/en/free-trial om 100 trees te zien ontstaan of naar de try it om Foodpairing recepten te zien.

Typ uw reactie