Pastei

Geinspireerd geraakt door een gehaktschotel die ik gisteren gegeten heb in De Zwarte Doos en een blog op het ministerie van eten en drinken, ben ik vandaag aan de slag gegaan om een eigen gehakt-vlees-pastei te maken.

Voor twee personen neemt men:

- 250 gram gehakt
- 1 kipfilet
- 1 flinke rode ui
- ½ rode paprika
- ½ elstar appel
- 1 klein teentje knoflook
- handje gemengde noten (hazelnoot, walnoot, amandel)
- eetlepel rozijnen
- 4 plakjes bladerdeeg

Snijdt de kipfilet fijn en bak deze samen met het gehakt snel aan. Giet het vet van het gehakt af en fruit de gesnipperde ui samen met de knoflook.
Meng alle ingredienten samen met flink zout en peper in een kom en stapel dit op twee aan elkaar geplakte plakjes bladerdeeg. Dek af met de overige twee blaadjes en laat een gat bovenin.
Plaats het geheel 35 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden en smullen maar!


Aldus kritische Fabian; “Lekker… Ja, echt wel lekker. Echt lekker!”

Typ uw reactie