900-seconden maaltijd

Gisteren was het vrij laat toen ik thuis kwam en er moest toch nog snel een maaltijd op tafel komen. Op de volgende manier is het me gelukt:

Ingrediënten (3 pers):
2 kipfilers
4 tomaten
2 uien
2 tenen knoflook
3 eetlepels pijnboompitten
4 zongedroogde tomaten (geweld)
4 takjes basicilum
1 eetlepel roomkaas
300 gram pasta

Zet een flinke pan water op voor de pasta en hak intussen de knoflook en ui fijn.
Fruit de ui samen met de knoflook in olijfolie op een middelhoog vuur.
Snijd terwijl de ui fruit de kip in blokjes en voeg deze toe.
(Waarschijnlijk kookt nu het water) Kook de pasta in 5 tot 8 minuten al dente.
Ontdoe de tomaten van hun kroontjes, snijd deze in kleine blokjes en doe ze bij de kip.
Laat het geheel enkele minuten pruttelen en snijd intussen de basilicum inclusief takjes fijn. Voeg op het laatst de basilicum en fijngesneden zongedroogde tomaten toe en laat het nog een minuutje doorwarmen.
Rooster intussen de pijnboompitten licht aan om over de saus te serveren en giet de pasta af.

Roer op het laatst een eetlepel roomkaas door de saus en aanvallen maar.

(met dank aan Stephan voor de foto)

Typ uw reactie