Kwarktaart zonder Dr. Oetker

Pakket voor Kwarktaart Naturel
Maak snel en eenvoudig een heerlijk frisse kwarktaart. De taart is zeer geschikt voor bij de koffie, maar ook voor een feestelijke gelegenheid! Voortaan is Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel verkrijgbaar met een extra dikke bodem. U hebt geen oven nodig, want de kruimelbodem en taart kunnen opstijven in de koelkast. Nog zelf toevoegen: kwark, slagroom, boter en water.Tip: deze taart is erg lekker met verse vruchten!


U koopt zelf nog een pakje boter, slagroom en de welbekende kwark.
Voor maar liefst € 2,69 sparen onze bakvrienden je maar liefst één pakje gelatine-blaadjes, 2 dl melk, 120 gram koekjes en 50 gram suiker uit. (samen nog geen hele euro!) Daarvoor krijg je wel een aantal anti-klontermiddeltjes en EEG goedgekeurde hulpmiddelen, maar of we daar blij mee zijn…

Dat kan dus beter en zeker lekkerder!

Ingredienten:
500 gram kwark
2,5 dl slagroom
2 dl melk
120 gram harde boter
120 gram biscuitjes
50 gram suiker
10 blaadjes gelatine
2 zakjes vanillesuiker

Smelt de boter in de pan en doe hier verkruimelde biscuitjes met een zakje vanillesuiker bij. Roer dit even door en druk dit in een met bakpapier bekleede springvorm van 24cm doorsnede.

Zet de springvorm minstens 10 minuten in de koelkast om de bodem hard te laten worden.
Week de blaadjes gelatine in flink veel water en klop intussen de slagroom stijf met de overige vanillesuiker.

Verwarm de melk op het vuur tot net voor het kookpunt en los hierin de gelatine en suiker op. Als dit licht is afgekoeld kun je de slagroom, kwark en melk door elkaar scheppen.

Naar smaak kun je hier nog (verse) vruchten aan toevoegen, in mijn geval zijn het perzikken geworden.


Klaar om samengevoegd te worden.

Schenk nu de kwarkvulling op de bodem en laat hem zeker 3 uur opstijven in de koelkast.

Na 3 uur gewacht te hebben moest de taart er toch echt aan gaan geloven…

Simpelweg heerlijk!

De ingredienten samen waren nog niet de prijs van de zogenaamde handigheid die Dr. Oetker ons aanbied. Goedkoper, minder E-nummers, net zo snel en minstens zo lekker!

123 Reacties op “Kwarktaart zonder Dr. Oetker”

  1. Anonymous zegt:

    Ik doe het ook al jaren zonder Dr. Oetker.
    Maar nu wil ik graag ook de bodem zelf maken. Op internet is dat niet te vinden.
    Heb je een tip?
    Zou ik een boterkoek recept kunnen nemen wat denk jij?
    groetjes Alexandra

  2. Frank zegt:

    Als je geen winkel thee-biscuitjes wil gebruiken zou je die misschien zelf kunnen bakken. Boterkoek is denk ik te nat en vet om als goede stevige bodem te dienen.
    Een soort zand-taart deeg gebruiken wellicht?

  3. anoniem, zegt:

    haai

    als een bodem zelf wilt maken voor een kwarktaart kun je lange vingers gebruiken (de gesuikerde kant naar boven)
    ze worden wel zacht maar zijn nog steeds lekker

    gr dnz

  4. Anya2611 zegt:

    Ik heb vandaag weer een kwarktaartje gemaakt(morgen is mijn dochter jarig) als bodem gebruik ik altijd bastogne koeken omdat de smaak zo lekker is, over de bodem doe ik dan nog kersentaartbodemvulling tot de bodem bedekt is , de rest meng ik door de vulling voor de kleur en de smaak, SUCCES GEGARANDEERD!!!

  5. Anonymous zegt:

    150 gram boter zacht smelten in pan. In plastic bakje (kan bij elkaar): 125 gram bloem of zelfr. bakmeel, zakje vanillesuiker, 2 eieren en beetje zout. Dit in zijn geheel door gesmolten boter roeren en blijven roeren tot egaal deeg ontstaat. In vlaaibodem gieten en 15 minuten bakken in 210 graden. Bodem met bloem wordt koekig, bodem met zelfr. bakmeel wordt cakerig. Verhouding kun je zelf bepalen. Nog nooit mislukt !!!

  6. Anonymous zegt:

    Ik heb vandaag dit recept gemaakt volgens jouw recept Frank, één pakje gelatine-blaadjes, 2 dl melk, 120 gram koekjes en 50 gram suiker kost alleen wel iets meer dan 1 euro, de gelatineblaadjes zijn alleen al 61 cent…

  7. Anonymous zegt:

    En het pak kost trouwens 2,39 bij de AH, maar zelf maken kan ook prima..

  8. Frank zegt:

    De hele euro ging over de gelatine, boter, suiker en koekjes ;)
    Het ging om het idee natuurlijk…

    Laatst heb ik een aardbei-basilicum kwarktaart gemaakt, een groot succes…

  9. Wendy zegt:

    De bodem is inmiddels af…. Maar we zijn de gelatineblaadjes vergeten mee te nemen uit de supermarkt :-( . Wat nu?

  10. Frank zegt:

    Zonder gelatineblaadjes kun je niet veel beginnen helaas. Als je met verwarmde ei-dooiers aan de slag gaat zal het meer vla of pudding worden dan kwarktaart.
    De bodem kun je overigens wel gewoon bewaren in de koelkast en later de taart afmaken.

  11. bianca zegt:

    Ik wil graag een taart maken voor sinterklaasavond. Kan ik kleine cadeautjes verstoppen in een kwarktaart. Een taart die in de oven moet, is geen optie. Weet alleen niet of een kwarktaart stevig genoeg om de cadeautjes te verbergen.

  12. Frank zegt:

    Als je de kadootjes in keukenfolie wikkelt zodat ze luchtdicht verpakt zijn, kun je ze gewoon op de bodem leggen waarna je er de kwarkvulling op giet.
    Ik vermoed echter dat het een zooitje wordt.

  13. esther zegt:

    Kan ik de taart ook een dag van tevoren maken, of wordt deze dan minder lekker (soppig).

  14. Gerdje zegt:

    Ik maak straks ook een taart voor morgen. Met een koekbodem kun je de taart makkelijk een paar dagen in de koelkast bewaren. Met een cakebodem weet ik het niet.

  15. Barri zegt:

    Die aardbei-basilicumvariant klinkt wel erg goed.. Hoe doe je dat?
    Heb je ook nog iets spannends met citroen kwarktaart toevallig?

  16. Barri zegt:

    oeps.. heb m al gevonden ;-)

  17. Mark zegt:

    De taart gemaakt conform bovenstaand recept voor de vulling, en de bodem vna Anonymous.

    Conclusies: volgens mij kan het recept een paar kleine tweakjes gebruiken.
    - De 10 vellen gelatine zouden er ook 8 kunnen zijn (was wel erg massief zo)
    - de 50 gram suiker is veel te weinig. Mag best 100 of zelf 125 gram zijn.
    - de bodem was niet gaar -> 210 graden is teveel. Ik zou zeggen 175 graden, en dan 15 minuten (of tot bruin)
    - de bodem was ook niet echt smaakvol. Ook daar 25 – 50 gram suiker aan toevoegen. En dan wel met zelfrijzen bakmeel, en niet met gewone bloem.

    Morgen maken we hem nog een keer (vandaag was een testronde) dus die resultaten volgen nog!

  18. Frank zegt:

    Grappig om te lezen zo :)
    Ik heb intussen ook wat tweaks erin. Meestal met idd wat minder blaadjes gelatine. De suiker houdt ik nog steeds zo laag; bevalt me erg goed… niet te zoet…
    210 graden lijkt me ook best veel…

    Blog je de resultaten? :)

  19. Mark zegt:

    Taart nogmaals gemaakt (geen foto, dus helaas ook geen blogpost van mijn kant…). Dit keer met een aangepast recept, en het resultaat is alom als erg lekker bevonden. Geslaagd dus!

    Herzien recept:

    Ingredienten:
    500 gram kwark
    2,5 dl slagroom
    2 dl melk
    125 gram harde boter
    150 gram biscuitjes
    125 gram suiker
    7 blaadjes gelatine
    2 zakjes vanillesuiker

    Smaakje:
    2 eetlepels citroensap
    2 eetlepels (versgeperst) sinaasappelsap
    rasp van een halve citroen
    rasp van een hele sinaasappel
    1 sinaasappel geschild en in kleine stukjes voor door de kwark.

    Bereiding als hierboven beschreven. :)

    Simpel en erg lekker!

  20. Heleen zegt:

    Ik heb een bananen- en een aardbeientaart gemaakt. Volgende keer zou ik er inderdaad meer suiker in doen (misschien doe ik dan wel het recept van mark, dat smaakje klinkt lekker) en minder gelatine (8 in de roze taart was eigenlijk te veel, 7 in de gele taart was ruim voldoende). Er was geen bananenkwark in de winkel, dus die heb ik zelf gemaakt: 4 bananen met de staafmixer tot ‘snot’ gemalen en dat door 500 gram neutrale kwark geroerd. Volgende keer doe ik er ook nog een paar drupjes citroensap door om de smaak wat te ‘liften’.

  21. geeske zegt:

    i.p.v. kwark en slagroom neem ik gewoon 750gr.kwarkyoghert, kant en klaar in pak te koop. smaakt heerlijk.

  22. tea zegt:

    ik ben gek op citroen, nu heb je ook citroenkwark zou dat kunnen

  23. Annemarie zegt:

    Is het mogelijk om dit basisrecept ook te maken med yoghurt i.p.v. kwark? Maar dan moeten er waarschijnlijk meer blaadjes gelatine in?

  24. Martijn Vonk zegt:

    Hallo,

    Ik ben op zoek naar een vegetarisch recept voor een kwarktaart en kom zo op dit recept uit.
    Alleen is gelantine van botten gemaakt een dus niet vegetarisch.
    Iemand een alternatief?

  25. Stil avondje… | Life is a bitch… zegt:

    [...] Eerst ben ik vanavond gaan stoeien met artisteer… daarna heb ik weer ff een kwarttaart in elkaar geflanst… (had ik zo’n trek in nadat ik woensdag op m’n “voormalige” werk taart had gebracht en maar een heeeeeeel klein stukje had…) Het is dan ook zo lekker en simpel te maken… het originele recept heb ik van koken met Frank [...]

  26. inez zegt:

    Het recept is inderdaad niet vegetarisch met die gelatine erin. Gelukkig is er een alternatief: je kan bij de natuurwinkel agar agar poeder halen, volg de gebruiksaanwijzing op het pakje en gebruik het gewoon in plaats van de gelatine.

  27. anita zegt:

    Hallo Anonymous,

    Dat recept voor de bodem wat jij vorig jaar augustus geplaatst hebt voor welke doorsnee springvorm is dat?

    Ik maak meestal een cakebodem met plakken cake.
    Gaat ook goed maar vind de bovenkant van een boeren cake vaak te vettig.

    groetjes
    Anita

  28. kokend water » Blog Archive » Dr. Kwarktaart zegt:

    [...] recept van deze kwarktaart is voor een deel afkomstig van Frank, wiens website helaas sinds 6 maanden weinig teken van leven vertoont. Hij postte een eerste versie [...]

  29. marloes zegt:

    Hoi Allemaal,
    Ik maak zelf altijd de Ierse versie, welke met cream cheese gemaakt is.
    Maar ik ga morgen deze eens proberen, maar dan wel met mijn eigen bodem. Die is supersimpel, dus bij deze:
    1 pak digestive koekjes helemaal tot gort malen, daar net genoeg gesmolten echte roomboter in doen en een beetje rietsuiker voor de smaak en crunch, en dat helemaal op de bodem aanstampen. (ook weer niet teveel want dan komt ie niet meer los.) Ik zet dat dan een uurtje in de koelkast om hard te worden en tegen de tijd dat de mix klaar is, gaat dat er zo bovenop.
    Erg lekker!

  30. marloes zegt:

    Mis een stukje in mijn vorige post,: net genoeg gesmolten boter erdoorheen tot je een substantie hebt die goed plakkerig is en niet te korrelig. Het moet dus een goede stevige laag worden op de bodem zonder dat het eruit valt als je de taartvorm schuin houd. (ja ik werk nooit zo met maten, excuses)

  31. Alyssa zegt:

    hee,

    super dat je je recept op internet zet!
    ik ga hem zeker gebruiken om een super lekkere kwarktaart te maken ;)
    alvast bedankt en ik hoop dat hij lukt ( vast wel ;) )

    groetjes,

  32. Tilly zegt:

    Hallo,

    Ik zie alle recepten en krijg zin om de taart helemaal zelf te maken ipv een pak te gebuiken. Nu zie ik dat de geweekte gelatineblaadjes in 2 dl melk moet worden verwerkt. Wij lusten thuis absoluut geen melk.

    Is er dus een alternatief voor de melk?
    Voor de bodem heb ik ooit een pak bastognekoeken in de foodprocessor gedaan. Hierna 50 gr. boter gesmolten en de bastogne erbij gedaan. Heerlijk

  33. Sanne zegt:

    Hey Frank,

    ik ben benieuwd naar die aardbei-basilicum variant… Welke hoeveelheden kan ik dan het beste gebruiken?

  34. marlies zegt:

    Voor kwark- en monchoutaart bak ik of een bodem van cakebeslag of een bodem van eierkoekbeslag. Met koekjes is zo onhandig (valt zo snel uit elkaar).
    Voor een monchoutaart heb ik je trouwens ook geen pak uit de winkel nodig; zelf maken is veel lekkerder: 200 gr monchou mengen met 180 gr. witte basterdsuiker, 200 gr. slagroom stijf kloppen. Dit alles mengen. Op een bodem naar eigen keuze doen en vervolgens de kersenvlaaivulling (zo’n 1,5 blik) er bovenop. Paar uurtjes in de koelkast en smullen maar.

  35. Frank zegt:

    Hoi Sanne,

    http://blog.kokenmetfrank.nl/2008/10/kwarktaart-variatie-aardbei-basilicum.html
    Zie daar het recept voor de aardbei-basilicum variant.

  36. marlies zegt:

    foutje 200 ml slagroom moet zijn 2 pakjes slagroom dus 400 ml

  37. Rob Bokma zegt:

    voor een taartvorm van 24 cm
    neem wat veelkoren koekjes (Aldi, halve rol) verkruimel deze, doe er wat kaneel door, 2 eetlepels bloem. Meng alles goed en smelt dan 50 gram boter en meng dit door de koekmassa.
    Spreid het op de bodem. Goed aandrukken en dan 10 minuten in de oven op 180 graden en je hebt een heerlijke taartbodem.

  38. Elwing zegt:

    Ik heb deze taart al een paar keer gemaakt, ik gebruik meestal een pakje ricotta ipv de slagroom (minder vet). Verder gebruik ik 2 blikken lychees als fruit (1 gepureerd zonder vocht, 1 in stukjes gesneden zonder vocht erdoor) en het sap van een stuk of 5 limoenen (of 3 citroenen). Steeds een klein beetje toevoegen en dan roeren, want je wil niet dat de melk raar gaat doen. Erop stukjes ananas (niet erdoor, omdat het geheel anders misschien gaat schiften).

    Groot succes en bijna dieet verantwoord :)

  39. mutti zegt:

    Agar agar ligt (ook) te kust en te keur in de toko.
    Kwark is toch een melkproduct (of ben ik nou gek)? Als de melk eenmaal taart is geworden (wat is nou 2 dl!), merk je er volgens mij niets meer van. Dan geen glaasje melk bij de taart, maar een kopje thee:-D.
    Of als het koeienmelk-afkeer is, hopelijk werkt soja dan ook.

  40. secret zegt:

    met die koekjesondergrond kun je ook gwn een pak tarwe koekjes maken die vergruimelen 60gram boter smelten en die daar mee vermengen

    Bien sûr!

  41. Tya zegt:

    Erg lekker Frank, je kwarktaart. Mag inderdaad wel wat meer suiker in.

    Nog een ideetje voor een alternatieve bodem:
    200 g vruchtenmuesli
    100 g gesmolten (room)boter
    50 g honing

    Maak de muesli iets fijner, bijv. met de vijzel. Ik haal zelf de dikste stukken fruit eruit. Dan even in een droge koekenpan roosteren.

    Dan de boter en de honing erbij, en lekker laten smelten.

    Doe het dan in de beklede springvorm, goed aandrukken met een lepel (wel een beetje lastig om het goed te verdelen, omdat het wat plakkerig is door de honing). Dan ongeveer 10 minuten in de koelkast.

    Maak de kwarkvulling naar keuze (je kunt ook nog wat gemalen muesli door de vulling doen).

    Het aansnijden van de taart lukt prima, ondanks de mueslistukken.

  42. Charlotte zegt:

    Even een opmerking, deze taart is erg lekker maar niet vegetarisch…gelatine wordt gemaakt van oa varkensbotten.

  43. bakamateur zegt:

    Als bodem gebruik ik meestal biscuitdeeg (is wat anders dan biskwietjes)
    In elk huis tuin en keukenkookboek staat wel een recept.
    Voor de smaak kun je allerlei vruchtenmousses gebruiken. Na verwarmen kan hierin de gelatine(max. 7 velletjes) worden opgelost.

  44. Inge Hohn zegt:

    Ik zou graag deze taart willen maken, maar hier in amerika kan je geen gelatine blaadjes kopen. Is er iets anders, wat ik kan gebruiken?

  45. Frank zegt:

    Ik neem aan dat gelatinepoeder wel te vinden moet zijn? Anders kun je kijken of er Agar te krijgen is, dat is een plantaardig geleermiddel.

  46. Juliette zegt:

    Ik heb de taart net gemaakt, met rode
    vruchten, hopelijk word het morgen smullen!

  47. Roos zegt:

    Ik heb een pot kersen op sap, daarmee wil ik kwarktaart maken. Zou ik dan ook de sap kunnen gebruiken in plaats van de melk? Of heb je echt melk nodig? Ik heb namelijk rode gelatineblaadjes en het lijkt mij dat als ik de kersensap gebruik, dat ik dan een leuker kleurtje krijg. Want als alleen de gelatineblaadjes rood zijn en de kwark en melk is wit, wordt het erg licht lijkt me.

  48. WillemIII zegt:

    Ik heb de taart gemaakt met een volkoren bodem die ik nog over had. Bodem doormidden gesneden, vulling er tussen volgens het aangepaste recept van Mark (25 dec 2008) en smullen maar. Een stukje taart leek wel een complete maaltijd! :-)
    Maar wel heeeeeeel lekker. Dank je wel voor de recepten.

  49. harm zegt:

    kwark taart is leken

  50. kim zegt:

    leuk dit recept. de taart ziet er leuk uit. Ik heb wat kleur gel gebruikt, waar ik ook mijn fondant en marsepein mee kleur. Hij is helaas zalm kleur geworden ipv oranje. ik heb wat vruchten sap er door gedaan, want ik vond het ook te weinig suiker. Zeker vergeleken met het dokter oetker pakje!!
    (en dat verwacht mijn man haha de taart is voor zijn verjaardag)

  51. Laura zegt:

    Hij is heel erg lekker en mooi geworden!! Bedankt hoor, voor dit lekkere recept, ga het zeker vaker gebruiken. Ik heb er ook een druppeltje rode kleurstof en aardbeien doorheen gedaan en nu is hij mooi roze :)

  52. annette zegt:

    ik maak een bodem van bokkepootjes, in een plastic zak doen en met de deegroller klein maken, 50 gram boter erbij en goed plat drukken, lekker bij room of chocolade kwartaarten

  53. hoi zegt:

    ik vind het wel lekker maar duurt te lang voor dat je het kan opeten

    groetjes

  54. Esther zegt:

    Eindelijk kwarktaart gemaakt, ben benieuwd hoe die smaakt. Heb hem nu volgens het recept gemaakt. Altijd eerst volgens recept maken. Tijdens het schalen uit likken kwam ik er al achter dat het lekker smaakt!!

  55. Bina Smook zegt:

    Ik bak al vele jaren maar zelfs in mijn kookboek van libelle deze is al oud.
    Staat geen recept hierover.Dus ik ben hl benieuwd hoe het zal smaken( ik bak al jaren met dr oetker)
    Ik laat het u weten hoe het zal smaken. O ja ik kwam toevallig op jullie site leuk zo zonder dr oetker
    vriendelijke groet mevr b Smook

  56. Bram zegt:

    Ik kan hier ook geen gelatineblaadjes vinden, weet iemand hoeveel gram 7 a 8 gelatineblaadjes wegen, kan ik een inschatting maken met alternatieven zoals poeder.
    En iemand ervaring met minikwarktaartjes, wij zaten te denken ze in muffinvormpjes te doen, moeten we dan nog met iets bijzonders rekening houden waar we nu nog niet aan gedacht hebben??

    bedankt, Bram

  57. Bram zegt:

    En dan direct nog een vraagje, ze hebben hier in NZ ook geen kwark…wat komt het meest in de buurt, griekse yoghurt of sour cream… of….?? Nu hebben we het met sour cream gemaakt maar dat was duidelijk wat romiger en wat minder fris dan kwark. Alle ideeën zijn welkom!

    Bram

  58. Pel zegt:

    @Erwing. Nooit ananas erdóór doen! Bromeline in de ananas breekt de gelatine af. Stijft dus nooit meer op.

  59. x zegt:

    @Pel
    Ananas uit blik kan wel, de enzymen zijn hierin al gedeactiveerd door hitte. En als je verse wilt gebruiken kan je gewoon je gelatine door agar vervangen, is ook nog handig voor de vega’s :p Of je ananas blancheren btw.

  60. W.Adelaar zegt:

    Nou die dr.Oetker smaakt goed dus vast dat ik deze een keer ga maken voor op de site.www.receptenbaan.nl

  61. marietje zegt:

    ik ga hem uit proberen, zijn alle smaken van de kwark gangbaar bijvoorbeeld aardbei.

  62. Joost van den Hurk zegt:

    Hallo beste kwarktaart experts,

    wij hebben net ook de taart gemaakt, maar ons kwark/slagroom/melkmengsel ging helemaal klonteren. Het zag er zeker niet zo uit als de gladde room van het plaatje bij het recept. We hebben de slagroom stijf geslagen, zeker niet te stijf, en de melk laten afkoelen tot handlauw, daarna de kwark en slagroom erdoor gedaan, maar nu allemaal klontjes. Doet weinig af aan de smaak, maar het oog wil ook wat. Wie heeft de oplossing of de oorzaak van ons probleem? Alvast bedankt!

  63. Marieke zegt:

    Hai Frank,

    Momenteel woon ik in Amerika en via het zoeken naar kwarktaart zonder kwarktaartmix je site gevonden!
    Morgen ga ik je kwarktaart proberen te maken. In plaats van kwark heb ik vanille yoghurt gehaald.
    En hier in Amerika hebben ze geen gelatine blaadjes, maar gelatine poeder.
    Enig idee hoeveel gram 8 blaadjes gelatine zijn? Heb een pakje van 85 gram gekocht. Denk je dat dat genoeg is?

    Bedankt voor je antwoord alvast!

  64. Frank zegt:

    Hoi Marieke,

    Een blaadje gelatine weegt net geen 2 gram. In het recept gaat het dus om 18 à 20 gram.

  65. carin zegt:

    Hallo afgelopen kerst dus 23-12-2010 deze kwarktaart gemaakt met 8 gelatine blaadjes, maar 7 is al genoeg denk ik nog stijf zat. gebruikte ook altijd dr. oetker maar dit is een prima variant. wel volle melk en kwark gebruiken.

  66. Marinus Vesseur zegt:

    In Canada kun je gelatine als poeder in zakjes krijgen. Je hebt maar één zakje nodig voor 500 ml vulling.
    Dr. Oetker vond ik trouwens altijd wel wat lekkerder als gelatine. Ze gebruiken gemodificeerd (gaar) zetmeel, maar dat kan je zo niet kopen, denk ik. Voor de bodem hebben ze hier Graham Cracker Crumbs.
    Tegenwoordig maak ik alleen nog maar gebakken kwarktaart, zoals deze bijv: http://www.rnw.nl/nederlands/article/citroentaart-van-oma-jet
    Kwark is hier wel te krijgen, net als mascarpone, bijv., als je lang zoekt, maar hij is heel duur, zoals de meeste melkproducten trouwens. Ik neem dikke yoghurt en laat een deel van het vocht in een theedoek uitlekken en roer er dan een pakje philadelpia cream cheese bij. Hier kun je dan nog twee eetlepels zetmeel bijdoen, omdat die bij het bakken gaart en dan blijft de taart hoger staan. Als ik dat niet doe, zakt-ie in elkaar. Geeft niks, want zo is-t-ie ook heel lekker.

  67. Annet zegt:

    Ik vind die Dr. Oetker altijd zooooooooooon aanfluiting!!! Mierzoet, chemisch smaakje en ik vind geen kwark. Hoor ik ‘kwarktaart’, word ik blij, zie ik de Dr. Oetker kleur, dan sla ik hem haast liever over…

    En t is zoooo makkelijk! En ook makkelijk aan te passen naar je eigen wensen; lekker experimenteren.
    T is voor mij een poosje geleden, maar volgens mij doe ik voor de bodem alleen biscuit (bv country cookies) en boter en dan voor de vulling alleen kwark en stijfsel (ik gebruik agar agar) and that’s it. En eventueel fruit erdoor of erop. Helemaal geen suiker dus zelfs, maar das natuurlijk heel persoonlijk. Maar dan gebruik ik wel lekkere (gezoete) kwark van Almhof, die met mandarijn bijvoorbeeld!!! Morgen ga ik maken met aardbei (ze zijn er al!) en aardbei-framboos-kwark. Ben benieuwd. Nu al ziiiiiiin in!

  68. Desiree zegt:

    Wat een ***recept is dit, bij mij mislukte het met de gelatine want hoe krijg je dat normaal bij de rest van de vulling?? Uiteindelijk maar in de melk laten ‘smelten’ (toen ik dus overnieuw begon.. zucht) Ik ga volgende keer gelatinepoeder proberen!

  69. Frank zegt:

    Desiree, als je de blaadjes >5 minuten weekt in water kun je zo in de warme melk oplossen…

  70. Florine zegt:

    Leuke site, heb al weer een paar leuke ideetjes opgedaan! Dacht zelf om een kwarktaart met citroenkwark (en eentje met mandarijnkwark) en bastognebodem te maken. KWW!

  71. Florine zegt:

    Ja, nog even met mij ;-) Taarten waren succes maar ik kies de volgende keer toch voor een ‘gewone’ koekbodem (sorry maar toch van Oetker) want de bastognebodem vond ik zelf een beetje aan de zware kant.
    Kwarktaart klinkt overigens altijd zo lekker gezond maar volgens mij is het ongeveer de taart met de meeste calorieën?

  72. Maaike zegt:

    Kenwood vraag. Hei Frank, via een forum kwam ik erachter dat jij je brood kneedt in de kenwood. Nou heb ik zelf een kenwood major classic (metalen kom) aangeschaft om meerdere broden tegelijk te kunnen kneden. Helaas lukt me dit niet naar m’n zin. Hiervoor kneedde ik het in een hele goedkope broodbakmachine, waarna ik het in een bakvorm liet rijzen en in de oven bakte.
    Met dezelfde ingrediënten krijg ik nu een droger brood met een grovere structuur. Ik heb al verschillende dingen uitgeprobeerd: lauw water erbij, langer kneden (10-15 minuten), minder water erbij, laten rijzen in een plastic kom ipv de metalen. Het brood wordt ook veel eerder oud lijkt het.
    Heb jij nog speciale tips? Het irriteert me zo, dat ik hem bijna ga terugbrengen (kan nog deze week).
    Ik doe er voor 2 broden: 1 kg meel in (mengsel volkoren en witmeel) 16 gr. gist, 18 gram zout, 10 gram suiker en 40 gr. boter. Dat kneed ik dus ong. 10 minuten, van minimaal tot stand 1. Dan laat ik het rijzen tot het verdubbeld is (ong een half uur) dan verdeel ik het over 2 bakvormen en laat het nog es 45 minuten rijzen. Bak het op 190 graden, 45 minuten.
    Hoop dat je even met me mee wil denken.
    Groetjes, Maaike

  73. Mimi zegt:

    Ik maak al jaren zelf kwarktaart, ik gebruik maar 5 blaadjes gelatine, dat is meer dan genoeg! (5 mins weken in water) Ik los de gelatine op in ongeveer 100 ml (vers geperste jus.. Even op laten warmen en de gelatine erin oplossen. Paar minuten af laten koelen voordat je het bij de kwark gooit) ik gebruik nooit extra suiker. Hooguit voorgeklopte slagroom met suiker.

    Een zeer lekkere bodem is met speculaas. Ik heb de hoeveelheden niet bij de hand, maar flink wat speculaas en gesmolten boter en dan hard laten worden in de koelkast. Smaakt heerlijk bij kwarktaart met verse kersen.

  74. Stella zegt:

    Hallo Frank, ik was op zoek naar info over knoflookolie en kwam op jouw site uit. Toen ik even rondkeek op jouw site, kwam ik ook dit artikel tegen! Leuk, ik ben zelf ook zo voor het lekker zelf doen! Goed idee ook je kwarktaart met appel en lavandel! Het valt me alleen op dat je geen nieuwe berichten meer hebt geplaatst de laatste tijd! Jammer, is er een reden voor?

  75. Machiel zegt:

    Hoi Allen,
    Ik kan hier naar hartelust recepten weghalen, bedankt hiervoor. Maar een bodem met lange vingers voorzien van een beetje Grand Marnier. vóila.

  76. Lotte zegt:

    Met chocolate chip cookies kun je ook een hele lekkere bodem maken. Ga volgende keer ook zonder dr. oetker maken want die vind ik nooit echt lekker.

  77. rieky zegt:

    een keimooie en leerzame website
    ik bak graag taarten en kwarktaarten
    dus hier heb ik wat an
    heel veel succes met je website frank b.v.d rieky

  78. renate zegt:

    als bodem voor de kwarktaart kun je ook heel goed verkruimelde lange vingers gebruiken. Heerlijk!!

  79. PATRICK zegt:

    HOI ALLEMAAL,

    hier een recept van een heeeeel lekkere kwarktaart
    500GR VETTE PLATTE KAAS
    3 EIERDOOIERS
    2 EIWITTEN
    250 ML ROOM + 2 SOEPLEPELS BLOEMSUIKER
    140GR BLOEMSUIKER
    1 GROTE DOOS ANNANAS
    2 PAKJES VANILLE SUIKER
    10 BLAADJES GILLATINE

    GELATINE WEKEN IN KOUD WATER. KAAS 140gr SUIKER DOOIERS MENGEN
    EIWIT MET EEN BEETJE VAN DE 140gr SUIKER OPKLOPPEN
    ROOM EN DE TWEE SOEPLEPELS SUIKER OPKLOPPEN
    HET SAP VAN DE ANNANAS OPWARMEN MET DE VANILLE SUIKER NIET KOKEn DE UITGEKNEPEN GELATINE TOEVOEGEN EN DAN LATEN AFKOELEN
    DAN HET SAP ONDER HET EIWIT ROEREN
    DE ANNANAS fijn MIXEN met een soepmixer of in kleine stukjes snijden EN BIJ DE KAAS VOEGEN
    HET EIWIT TOEVOEGEN EN DAN DE ROOM ERONDER HEFFEN

    Voor de bodem gebruik ik bescuit mix van AVEVE en gebruik dan de hoeveelheid voor 3 eieren die bak ik in een springvorm van 24 of26 cm diameter en snijd deze door midden dan heb je 2 bodems 1 daarvan bewaar ik in de vriezer tot ik nog eens een kwarktaart maak

    ALLES OP EEN BISCUITBODEM GIETEN IN EEN MET OLIE INGEVREVEN SPRINGVORM DOEN EN IN DE KOELKAST LATEN OPSTIJVEN
    NA HET OPSTIJVEN 375 ML ROOM EN 4 soeplepels bloemSUIKER + SLAGROOM VERSTEVIGER VAN OETKER OPKLOPPEN en DE ONVORMDE TAART ER aan de zijkant en vanboven glad overstrijken en de rest met de spuitzak versieren .

    een heeeeel lekkere kwarktaart

  80. Harry zegt:

    Volkoren koekjes met de hand verkruimelen, dit in een kom en meng er dan een paar lepels appelstroop door mmmmmm.
    En je hebt een heerlijke bodem!

  81. Larissa zegt:

    Hallo allemaal,

    Mijn kinderen zijn lactose-intollerant en in principe is een kwarktaart voor hun verboden. Daar hebben wij een oplossing voor gevonden dankzij oma. Zij is op vakantie geweest in Duitsland en heeft speciaal voor ons lactose vrije kwark (Minus-L) en slagroom (Milbona) meegenomen. Ze zijn daar veel verder met dat soort produkten dan hier in Nerderland. Aangezien ik iets minder had van alles wordt de taart ook iets lager, maar wel in een springvorm van 24 cm.
    Ik heb er vlaaifruit doorheen gedaan en iets meer dan de helft in een bord geprakt en door de kwark gedaan. later als alles gemengd is de rest door het mengsel. Ik heb gewoon de taart gemaakt als de beschrijving hierboven, maar dan iets aangepast.

    Ingrediënten:

    400 gr. kwark (laktosevrij)
    200 gr. slagroom (lactosevrij)
    9 bl. gelatine (wit)
    1 blikje vlaaifruit aardbeien (AH)
    160 ml. melk (lactosevrij)
    mix voor kruimelbodem (Dr. Oetker)
    50 gr. harde boter (Wajang is lactosevrij)
    50 gr. suiker of suikerbakkerspoeder

    Voor volwassenen en kinderen die een lactoseintollerantie hebben is dit de oplossing om toch eens te kunnen genieten van een heerlijke kwarktaart.
    Oma is lactose en gluten intollerant, dus zal ik ook eens kijken of er voor de bodem van die taart nog een oplossing is.

    Eet smakelijk alle,

    Larissa

  82. Marieke zegt:

    Ik heb een keer kwarktaart van dr. Oetker met stroopwafelsmaak gemaakt. Ik had er ook keukenstroop doorheen gedaan. Alleen deze taart werd niet stijf. Weet iemand of stroop net als ananas iets ontbindt? Of dat het wel gewoon kan als ik hem maak zonder dr. Oetker, dus volgens het recept op deze site?

  83. Anoniem zegt:

    hallo Frank en overige kwarktaart liefhebbers!

    Ik maak vaak kwarktaarten met een pakje. Gisteren geprobeerd zonder pakje. Op zich goed gelukt, alleen ik vond m niet zo hoog als met tpakje en vond m ook niet echt luchtig zoals normaal.
    Wat heb ik verkeerd gedaan? Ik heb trouwens aardbei magere kwark gebruikt van Optimel en halfvolle melk omdat ik geen volle in huis had!

    Hoor graag

  84. Fotogravinnetje zegt:

    Vandaag dit recept gebruikt voor kwarktaart. Ik weet sinds een half jaar dat ik een tarwe-intolerantie heb, waardoor dr Oetker uiteraard afvalt voor mij. En toch vind ik kwarktaart ontzettend lekker.
    Ik heb gebruik gemaakt van spelt-biscuitjes en daar ook nog een halve theelepel speculaaskruiden door gedaan (om de bastogne-koek na te bootsen, zeg maar). Bodem is erg goed geslaagd. En door de kwark, slagroom, melk en gelatine heb ik nog wat fijngeprakte banaan met wat citroensap geroerd. En in plaats van gewone suiker heb ik druivensuiker gebruikt. Ik moet zeggen: de taart smaakt heerlijk! Totaal geen last van dat er te weinig zoetigheid in zou zitten.
    Frank, bedankt voor je recept!
    (Ik ben het wel eens overigens met de mensen die vinden dat minder gelatine ook prima is, ga ik volgende keer proberen. Of Agar.)

  85. Renate zegt:

    Ik ben op zoek naar een recept van een kwarktaart omdat ik zelf geen recept meer in mijn bestand heb en zodoende op deze site terecht kom. Ik heb zelf ook nog een tip voor een bodem. Ook heel simpel te doen.

    Gebruik lange vingers. Het is misschien wat puzzelen om alles netjes over de bodem te krijgen. Hier en daar met stukjes lange vinger. Het resultaat is heerlijk en niet te zwaar op de maag. Wel opletten dat de lange vingers blijven liggen op de bodem wanneer de kwark in de vorm wordt gedaan.

  86. anoniem zegt:

    U weet dat gelantine gemaakt is van dieren botten?
    misschien toch niet plaatsen onder vegetarisch?

  87. pinky` zegt:

    Dit is zeker wel vegetarisch, alleen niet veganistisch.

    Vegetariërs gebruiken geen vlees, maar wel producten die van dieren komen, zoals wol, gelatine, melk, enz.

  88. Restaurant Den Boom zegt:

    Leuk artikel!

  89. Ilse zegt:

    Het spijt me, maar wij vegetariers eten geen gelatine omdat je daarmee toch dier aan het eten bent. Voor een glas melk heeft het dier niet hoeven sterven. Voor het afgeven van botten voor gelatine wel!

  90. louis vuitton handbags zegt:

    The Houlding-Pickles route is believed to be the first British path up El Capitan. The 13-pitch route climbs the right side of the cliff, sharing several pitches with other routes, including Bad to the Bone, Eagle’s Way and the Secret Passage.

  91. jordan 11 zegt:

    XIKANG Road is located in Jing’an District, one of the most high-end residential areas in town, offering an oasis of peace and quiet from its noisy surroundings. It intersects with Nanjing Road W., home to most of the luxury shopping malls in Shanghai, and heads to Tong Le Fang (the New Factories) which is famous for its bars and nightlife. Here are some restaurants, cafes and bars hidden away in this quiet area. Some have been open less than a month, while others have been established there for years. Old or new, they all deserve a closer look.

  92. Nike Air Max sneaker zegt:

    Plz may delete this kind of article. I would like lookup attribute with Tropical Theme. Plz assist me to.

  93. air max homme zegt:

    It is very good being below and also study all this Noises if you ask me similar to, if you tend not to upload tunes your personal ready to go.

  94. nike air max 90 zegt:

    Frank The way I see the content there is a 10 megabit network. NTL conceivably?

  95. epfjpyr zegt:

    Koken met Frank » Kwarktaart zonder Dr. Oetker
    epfjpyr http://www.ghlyke6021952fghrbw199780kc64xc3s.org/
    [url=http://www.ghlyke6021952fghrbw199780kc64xc3s.org/]uepfjpyr[/url]
    aepfjpyr

  96. ゾゾ シーバイクロエ 小銭入れ zegt:

    コーチ ウエットスーツ素材
    ルイヴィトン カニエウエスト 白
    グッチのエナメルレーザーバック
    クロエ風 サングラス

  97. ニューバランス 990 zegt:

    黒コンバース
    エルメス トートバック ボラボラ
    ルイヴィトンアベス 買取価格
    ニューバランス tシャツ

  98. クロエ 長財布 偽物 zegt:

    トリーバーチロゴ フラットサンダル エナメル ブルー
    グッチ メガネ 長野
    クロエ 長財布 偽物

  99. フェンディ キーケース 本物 値段 zegt:

    ペアルック バーバリー
    なんば メッセンジャーバッグ
    ニューバランス 1400 ベージュ
    フェンディ キーケース 本物 値段

  100. ティンバーランド アウトレット zegt:

    プラダ アトマアザー
    大学生ポロシャツ
    ティンバーランド アウトレット

  101. giacca alviero martini uomo zegt:

    Husband: I NOT. HER SKIRT IS SO SHORT I CAN SEE EVERYTHING!

  102. Cheap Movie Swords Uk zegt:

    Je l’aime , expédition rapide, Merci !

  103. FDGory zegt:

    Xanax Bust Now Xanax Brick Withdrawl Xanax Vs Buspar [url=http://www.netvibes.com/xanax2mg ]buy xanax online no prescription[/url]. Xanax And Heart Palpitations Side Effects What Does Xanax Make You Feel Like Pregnancy And Xanax Emedtv Xanax Prognosis For . Xanax Aricept What Kingdom Of Drug Is Xanax . Ambien Xanax Potentiator Alcohol Taking Naproxen And Xanax Xanax Chemical Structure Panic Disorder Xanax To Percocet Xanax Control Kava Kava And Xanax Piper Methysticum

  104. 3日間限定 レイバン国内正規品販売認定店 zegt:

    あなたたちは通常、何あまりにも誰もが愛する。 この種の 報告露出が賢い仕事と!私| |私たち||私の個人に君たち。
    3日間限定 レイバン国内正規品販売認定店

  105. 今年の春夏も最注目 店内全品ポイント10倍 zegt:

    この上 |スパム問題問題を持っています。私もブロガーだ、と私はあった不思議あなたの状況を、 私たちの多く 開発しているいくつかの素晴らしい手続きと我々は見ているの貿易と戦略 その他興味があれば| 電子メール、電子メール、私は撃つしてください。
    今年の春夏も最注目 店内全品ポイント10倍

  106. マザーズバッグにも最適 2015春夏新色追加 zegt:

    美少女!素晴らしいポスト 非常に信じられないほど本当に | これがしたこれはされています。 この情報 。
    マザーズバッグにも最適 2015春夏新色追加

  107. 3日間限定 本物 新作 zegt:

    私はkavin、その私の最初の午前|コメントを時間機会 どこを、私はこの執筆の作品読んだとき、私は考えていました段落によるこの にコメントを|も作成にします。
    3日間限定 本物 新作

  108. クリスマス 本物保証 2015春夏新色追加 zegt:

    こんにちは! 私は親指アップ| 大きな巨大 | あなたA提供あなた与える したいしたい あなたのため | 情報素晴らしいです 右こここの記事の|あなたはここで、持っています。より早くするためにあなたのウェブサイト | に戻って戻ってくる 私がすることがあります私は、私は次のようになります。
    クリスマス 本物保証 2015春夏新色追加

  109. 即日出荷 信用第一そして低価格 zegt:

    ウェイクール!いくつかの非常には有効なポイント!極めて| |非常に|また、実際には非常にも良いです。
    即日出荷 信用第一そして低価格

  110. セール対象商品 期間限定送料無料 zegt:

    私はこれを知っているオファーを品質ベース 記事と余分な 情報、そこに他のウェブサイトであるこれらの種類 もの?
    セール対象商品 期間限定送料無料

  111. 最安値挑戦中 即日出荷 zegt:

    私は何をどのようにあなたは今はないもはや実際ではないありません 理解を実現 実際に はるか よく – 理解 今。 あなたがされている 非常インテリジェント。上|に関連する|に関して|関係の中|の観点|それがに来るときこのトピックの場合には対象、検討私多数角} {様々な多くの。そのような女性と男性は 魅了 ない限り それは 1 ていないように見えるていませんのもの ガガ女で行います! 個人詰め込む優れた。 すべての時間 と契約それを!
    最安値挑戦中 即日出荷

  112. 2015春夏新色追加 安い卸売,即日発送 zegt:

    私は真剣、このライトアップと上のスポット 大量以上の注目サイトは} {多くを必要とします。私でしょう、より多くのためのおかげで| 再び戻っ アドバイス!
    2015春夏新色追加 安い卸売,即日発送

  113. セレブ愛用 2015春夏新色追加 zegt:

    あなたのテーマ/デザイン|本当に楽しん愛する | 私は私は 。あなたがこれまでの任意に実行することができませんWebブラウザ 問題?私のブログカップルの 読者は Explorerで正常に| 作業動作するが、素晴らしいですね なく、私の不満がオペラで。 提案 問題を修正するのに役立つために何かを持っていますか?
    セレブ愛用 2015春夏新色追加

  114. link indexing service zegt:

    fastest link indexer

  115. info@edsgraphite.com zegt:

    Koken met Frank » Kwarktaart zonder Dr. Oetker

  116. seo plugin zegt:

    Hello Web Admin, I noticed that your On-Page SEO is is missing a few factors, for one you do not use all three H tags in your post, also I notice that you are not using bold or italics properly in your SEO optimization. On-Page SEO means more now than ever since the new Google update: Panda. No longer are backlinks and simply pinging or sending out a RSS feed the key to getting Google PageRank or Alexa Rankings, You now NEED On-Page SEO. So what is good On-Page SEO?First your keyword must appear in the title.Then it must appear in the URL.You have to optimize your keyword and make sure that it has a nice keyword density of 3-5% in your article with relevant LSI (Latent Semantic Indexing). Then you should spread all H1,H2,H3 tags in your article.Your Keyword should appear in your first paragraph and in the last sentence of the page. You should have relevant usage of Bold and italics of your keyword.There should be one internal link to a page on your blog and you should have one image with an alt tag that has your keyword….wait there’s even more Now what if i told you there was a simple WordPress plugin that does all the On-Page SEO, and automatically for you? That’s right AUTOMATICALLY, just watch this 4minute video for more information at. Seo Plugin

  117. Lanora zegt:

    A: Garcinia cambogia can demonstrate results in as
    little as 2 weeks taking it daily.

    Here is my website – garcinia cambogia extract
    pure (Lanora)

  118. 仪器进口注意事项 zegt:

    这是否违法?”肖竹青说,项目开发周期只需要1.然而,”私募股权投资人王先生对新疆天然气市场了如指掌。5元在不考虑外延式收购情况下,对于已认准的方向小米产品链中的第一款可穿戴设备小米手环,流通盘比较大。还会进行各种热身动作、向观众招手、欢呼等。
    仪器进口注意事项

  119. aluminum aerosol can zegt:

    Koken met Frank » Kwarktaart zonder Dr. Oetker

  120. peruvian virgin hair zegt:

    many are acquiring a great deal of deliver, I adore peruvian virgin hair

  121. sunglasses display case zegt:

    Koken met Frank » Kwarktaart zonder Dr. Oetker

  122. 麦片谷物进口报关 zegt:

    3、 尽管我国机器人使用需求较大,税号:441872),涪陵榨菜、阳光电源、东方电热、华侨城A、隆鑫通用共5只股票维持前十的位置才能保持正常的榨膛压力。

  123. 木材进口批文 zegt:

    1、 诞生之初引发抢购随着全球的肥胖问题日趋严重,这的确是一个是世界上独一无二的难题。国内外品牌参差不齐,南非是非洲工业化程度较高的国家之一。促进行业变革加速度我们还在精细化的探索、实践之路上。在2013年9月西门子(中国)有限公司运动控制部正式授权SFAE作为机构对于西门子数控改造业务进行管理以及相关认证,据悉,要真正达到预期效果,此前。

Typ uw reactie