Stoofpot

Zoals eerder beloofd, tussen de tentamens door een foto recept van een heerlijke stoofpot.
Een naam durf ik het niet te geven, het is een beetje een creativiteits-mengsel geworden tussen wat recepten die ik her en der heb gelezen.

Ingredienten (een aantal vergeten op de foto te zetten):

- 2 sukadelappen (~250 gr samen)
- half doosje kastanje champignons
- 3 middelgrote uien
- 2 teentjes knoflook
- kop runderbouillon (200ml, half tablet)
- sap en schil van een halve citroen
- 1 blik gepelde tomaten
- 3 middelgrote licht-kruimige aardappels
- 3 laurier blaadjes
- scheut port


Eerst de sukadelappen in blokjes gesneden en licht aangebakken.

De tomaten intussen zeven boven de pan en de tomaten ontdoen van eventuele kroontjes en dergelijke (de euroshopper blikjes zijn duidelijk niet de best schoongemaakte).
Een fijngehakte teen knoflook toevoegen samen met de port, bouillon en laurierblaadjes.


De citroenschil boven de pan over een fijne rasp halen zodat je ongeveer 1/3e van de schil gehad hebt.



Na twee uur pruttelen op een laag vuur snijdt je de aardappelen, champignons en uien in grove blokjes.



Fruit eerst de ui in een klontje boter en bak hierbij de champignons en aardappel licht aan.


Laat het geheel nog een uurtje pruttelen zodat de zetmeel van de aardappels het vocht licht begint te binden.


Smakelijk (geg)eten!

2 Reacties op “Stoofpot”

  1. Verna zegt:

    It is said that Bengaluru is the next biggest real estate license
    vs mortgage broker (Verna) estate investment city for High Net worth Individuals (HNIs) and one of the cities right for Nonresident Indians (NRIs) to to stay
    if they would like to return to India in the long run to settle.

  2. arizona down payment assistance zegt:

    As oof this point in time actual estate crowdfunding is restricted to accredited investors
    only.

    my blog :: arizona down payment assistance

Typ uw reactie