Pizza maak je met eigen pizzadeeg

Een pizza maak je zelf in een handomdraai; de bodem is zelf te kruiden op een manier zoals die je zelf zint…

Google heeft me deze keer goed geholpen met het vinden van een goed deeg voor pizzabodem:
Ingrediënten:
200 gr bloem
1 dl lauwe melk
1/2 zakje gist
1 tl suiker
1 tl zout
3 el olijfolie
oregano, peterselie, knoflookpoeder, bieslook naar smaak
extra:
deegroller (of fles)
oven

Bereiding:
Meng de melk (± 35°C), suiker en gist en laat 10 minuten werken. Zeef de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg het gistmengsel toe. Roer de melk door de bloem. Voeg zout en olijfolie toe. Voor een lekker smaakje aan de bodem de kruiden toevoegen. Kneed goed totdat een soepel deeg ontstaat (eventueel nog iets melk of bloem toevoegen). Laat het deeg in een afgedekte kom op een warme plaats ongeveer 30 minuten tot een uur rijzen totdat het deeg verdubbeld is. Gebruik die tijd om beleg en tomatensaus voor te bereiden.
Kneed het deeg even door en vorm het deeg tot een bal. Rol de bal uit tot een dunne (enkele mm dikke) cirkel van 30 cm. Leg de pizzabodem op een ingevette bakplaat en laat op een warme plek nog 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 250°C (heteluchtoven 225°C). Beleg de pizzabodem en bak 12 à 15 minuten in de hete oven.
(Bak pizza met alleen saus erop en vries dan in: altijd een pizzabodem voorhanden.)
© Schaamteloos gekopieerd van: Jannekes Recepten Pagina

Overigens heeft Kokend Water ook een goede beschrijving voor pizza-deeg als je met voorbedachte rade aan de slag gaat en 24 uur tijd hebt om te wachten op het voordeeg.

Het resultaat

8 Reacties op “Pizza maak je met eigen pizzadeeg”

  1. rebecca zegt:

    mooi ik ga het proberen met salami

  2. nadmi zegt:

    ik heb een vraag.
    ik wil graag weten wat de hoveelheden ingredienten je nodig hebt voor 60 pizzabodems?

  3. Frank zegt:

    Een veelvoud van het bovenstaande lijkt me een handige…
    Ik zal echter in de loop van deze week een nieuw recept voor deeg plaatsen wat een stuk makkelijker is, ook als je het wilt vermenigvuldigen naar 60 bodems.

  4. Koken met Frank » Pizza; de zoektocht naar de perfecte bodem zegt:

    [...] 2008 schreef ik al eens over een recept voor een gekruide pizzabodem. Later dat jaar vervolg ik het om te [...]

  5. Niramala zegt:

    Hmmmmmmmm ik ga het zeker zelf maken

    I s heel goed uitgelegd dankje wel.

  6. ndv zegt:

    de pizza bodem kan ook met 110 ml palm bier en 110 ml water word de deeg luchtiger en een andere smaak evt wat chili pasta en knoflook pasta je kan alle kanten op echt een leuke receptuur

  7. jordan zegt:

    hooooooooooi super uitleg ga ik zeker maken hhhhhhhmmmmmmmm

  8. jordan zegt:

    lijkt me heerlijk

Typ uw reactie