Vegetarische pasta (saus)

Kort voordat ik mijn ouders te eten kreeg, wist iemand me een ongezouten beschrijving te geven van tofu; “Van die rubberachtige smakeloze rommel voor vegetariërs!”.

Nu ben ik zelf ongeveer 2 meter lang geworden met behoorlijk wat tofu in mijn jeugd waarin mijn ouders stug hebben volgehouden dat je met vegetatisch eten ook groot kon worden. Dat dat heeft gewerkt kan ik zeker niet ontkennen en een motivatie die niet gegrond is op ‘zielige dieren’ vind ik al een stuk betere grondslag voor vegetariteit dan al dat andere vega/veganistisch/etc gemeuk.

De laatste tijd ben ik helemaal into “dat kan ik zelf véél beter voor véél minder”. Dat dacht ik ook toen ik de tofu bij de blauwe supermarkt zag liggen; 1,59 voor 375 gram naturel, of 1,99 voor 200 gram pittig gekruid. Voorgekruid is makkelijk, maar nèt niet wat ik wil hebben, ik wilde enigsins mediteriaans hebben. Naturel inslaan dus.

Eerst zo goed mogelijk de vorm van de voorgekruide stukjes immiteren.

Een flinke scheut olijfolie, ½theelepel knoflookpoeder, ½theelepel paprikapoeder, ½theelepel basilicum, ½theelepel oregano, ¼theelepel tijm, ¼theelepel rozemarijn, maken het geheel na goed mengen er zo uit zien.

Het geheel een uurtje of 4 laten marineren zodat ze stukjes goed gekruid zijn.
De stukjes ongeveer 5 minuten aanbakken op een hoog vuur zodat de ‘rubberachtige stuctuur’ omgetoverd wordt in lekker krokante stukjes smaaksensatie. Hierna kun je naar smaak doen wat je wilt. In mijn geval heb ik champignons, verse basilicum en gepelde tomaten toegevoegd en op t laatst geroosterde pijnboompitjes.

Natuurlijk geserveerd met eigen gemaakte pasta; nu met eekhoorntjesbrood-smaak.

4 Reacties op “Vegetarische pasta (saus)”

 1. barbara zegt:

  Tofu kan zo lekker zijn!

  Vreemd genoeg, zijn er nog altijd van die vooroordelen, maar ach.

 2. debbie zegt:

  Ik vind het een prima motivatie om geen vlees te eten vanwege dierenliefde. Is dus helemaal niets mis mee naar mijns inziens.

 3. helma zegt:

  Ik vind dierenliefde de beste reden, eerlijk gezegd! Dat het dan ook nog goed en lekker voor je is, vind ik mooi meegenomen!!!
  Prima recept!

 4. アグオーストラリア 神戸 zegt:

  who would love to receive gifts specially designed |アグオーストラリア 神戸 http://www.yildizelimuftulugu.gov.tr/resim/ugg-fun312.html| If you think that then you obviously have a double standard

Typ uw reactie