Aardbei met basilicum

Gisteren raakte ik bij het lezen van een blog op Kokend Water geinspireerd om iets met aardbeien en basilicum te doen. Silvo heeft een aanzetje gegeven met hun Aardbei-Peper Topper, waarin basilicum is verwerkt.

Een simpelere proef op de som nemen dan een aardbei halveren, er een snufje peper op doen en hierover wat gehakte basilicum, kon het niet worden.


Zo gezegd zo gedaan…

Een bijzondere combinatie; de peper zorgt ervoor dat het friszure van de aardbei nog meer tot zijn recht komt en hier sluit de verse basilicum erg goed bij aan.

Google biedt natuurlijk snel uitkomst als je je afvraagt of dit een bekendere combinatie is, of een brainwave van Silvo. Niet geheel onverwacht blijken de zoekresultaten er niet om te liegen; ‘aardbei basilicum’ levert al meer dan 90.000 hits op en de engelse variant een flinke 435.000.
De eerder geblogde Foodpairings levert echter geen uitsluitsel, zowel in het basilicum als in het aardbei profiel komt geen overeenkomst voor tussen deze twee. Verder speurwerk naar de chemische samenstelling van beide producten levert niet meer op dan de samenstelling van basilicum.
Ik heb het er maar bij gelaten en voor waar aangenomen dat het gewoon een goede combinatie is.

Op dit moment heb ik enkele aardbeien in de oven liggen te drogen om morgen mijn gasten voor te zetten in combinatie met lauwwarme brie en basicilum; hierover uiteraard meer…

3 Reacties op “Aardbei met basilicum”

 1. Mark zegt:

  En? Hoe zijn de aarbeien geworden?

  Foto’s! Foto’s! Foto’s!

 2. Chris zegt:

  Geweldige combinatie! At een jaar of 10 geleden voor het eerst aardbeien gemarineerd in balsamico met basilicumijs. Ik ben geen toetjes-eter, maar dit is heerlijk!

 3. Rudho zegt:

  Zo is mijn favoriete dessert jarenlang mango met basilicum geweest.
  Het zoetzure van het fruit past perfect bij de basilicum.
  Tomaat is eigenlijk ook zo’n vrucht.

Typ uw reactie