Zomeravond in maart

Het zoeken van een cocktail recept is niet zo moeilijk, Bols, Kuyper en Webtender zijn een kleine greep uit het internet-scala aan websites met recepten en mijn boekenplank herbergt ook de nodige cocktail-boeken. Toch krijg ik het telkens weer voor elkaar zo eigenwijs te zijn dat ik de smaken bij elkaar zoek waar ik op dat moment zin in heb.
Zo ook gisterenavond; ananassap in huis, daarbij wilde ik watermeloenlikeur. Wodka als alcohol-vertrekker zorgt voor de sterkte. Er mist alleen nog iets van tegenstand tegen al het zoete wat er op dat moment in gaat; vanille kan hier wat tegenop boksen, maar niet in de vorm van de zoete vanillelikeur van Bols. Via de gedachte van gin kom ik uit bij Zeer Oude Genever van Bols, een jenever met een lichte graan-smaak die het geheel iets zwaarder zal maken.
Uiteindelijk is dit het recept geworden:


100 ml ananassap
30 ml vodka
15 ml watermeloen likeur
10 ml zeer oude genever
snufje vanillesuiker

Alle ingredienten shaken met ijs en uitschenken in longdrink glas met randje vanillesuiker. (In de zomer zeker serveren met gecrushed ijs.)

Helaas heb ik geen foto van de cocktail, lekker was hij zeker!

Typ uw reactie