Gevulde varkenshaas uit de oven
Dat de haas van het varken een bekend stukje vlees is, zal niet onbekend zijn. Dat dit stukje vlees op vele manieren te bereiden is ook niet. Hoe je echter een varkenshaasje super mals én lekker bereid is niet altijd even bekend.
Semi experimenterend kwam ik laatst tot het volgende recept.
Ingredienten:
1 varkenshaasje (¼kg)
1 mooie handsinaasappel
2 plakken brie
2 takjes oregano
roomboter
zout en peper
bindtouw
Snijdt de varkenshaas in de lengte in zodat er ruimte ontstaat om te vullen. Bestrooi de binnenkant met zout en peper en leg hier de brie, plakjes sinaasappel en oregano in.
Vouw de haas dicht en klap het dunne flapje naar binnen. Bind de varkenshaas dicht met rollade-touw en vergeet intussen niet je oven voor te verwarmen op 175 graden.
Leg in een ovenschaal een rijtje met sinaasappel schrijfjes waarop je de varkenshaas legt. Bovenop weer een rijtje met schijfjes en leg hierop een paar klontjes roomboter.
Na 18 minuten in de oven te zijn geweest was dit het resultaat:
Door de sinaasappel en boter bovenop blijft de varkenshaas tijdens het bakken vochtig aan de buitenkant, waardoor uitdroging wordt voorkomen. Het zelfde geldt voor de onderkant, waar de warmtegeleiding via de ovenschaal beperkt is. Eventueel had rondom aanbakken lekker geweest voor een krokant korstje.
Een kind kan de was doen, want veel makkelijker kan ik het niet maken.
22 december nd, 2008 om 14:34
een paar vragen:
- op welke temperatuur moet de oven voorverwarmt worden?
- moet het geheel in een ‘normale’ ovenschaal. of een dichte?
bedankt!
23 december rd, 2008 om 10:15
De oven moe tje op 175 graden verwarmen en ik heb een open schaal gebruikt…
13 februari th, 2010 om 23:47
Vanavond gemaakt voor m’n ouders! ik had een boerenbrie gebruikt, waar na het bereiden weinig meer van over was. Volgende keer een wat stevigere brie
Bedankt voor het recept!
27 januari th, 2011 om 18:38
Als kerst diner gebruikt voor 21 mensen. Was een succes heb de haasje van tevoren gevuld en voorgebakken en wel. De oven heb ik voorgewarmd op 200 gr. C.Daarna heb ik de haasjes 25 minuten in de oven gehad( De oven viel terug naar 150 gr.C ). Het vlees was perfect rose. Was trots en blij zonder het van tevoren uitgeprobeerd te hebben. Dat het perfect was!
Bedankt voor dit recept!
20 april th, 2013 om 11:57
hallo
ik zie nergens bij staan hoelang het in de oven moet? Graag snelle reactie wil het vanavond klaar gaan maken.
20 april th, 2013 om 12:05
18 minuten dus hihi
25 maart th, 2015 om 06:32
That’s a sensible answer to a chelianglng question
26 maart th, 2015 om 19:23
This is crystal clear. Thanks for taking the time!
9 mei th, 2015 om 04:52
Hey, good to find someone who agrees with me. GMTA.
27 juli th, 2015 om 18:30
Frankly I think that’s absolutely good stuff.
18 april th, 2018 om 17:05
MZRxI9 zzzulirdabkb, [url=http://tsyjlcjmaenp.com/]tsyjlcjmaenp[/url], [link=http://diophuxeloon.com/]diophuxeloon[/link], http://pmddtporglnf.com/