Appel Lavendel Kwarktaart: Smaakwonder!

Eerder heb ik al ooit een blog geplaatst over de bijzondere combinatie van appel en lavendel, toen in een cupcake.

Daar ik nogal eens een appeltaart moest maken als teamstraf bij het volleyballen, had ik besloten de laatste van het seizoen specialer te maken.

Als basis ga ik uit van het recept van de ‘kwarktaart zonder Dr. Oetker‘.
Extra zijn hierbij nodig:
3 takjes lavendel

1 flinke Granny Smith appel
7 cl appellikeur

Klop bij het recept niet de slagroom stijf met vanillesuiker, maar gebruik deze om in een vijzel de lavendel helemaal fijn te malen. Eventueel kun je hier nog een schepje suiker bij doen.
Dit zal zorgen voor een dikke groene pasta welke je door de kwark roert samen met de appellikeur

Na het mengen van de kwark ingredienten snijdt je de appel in dunne schijfjes en steek je deze in de kwark. Als garnering leg je een cirkel bovenop en maak je het geheel natuurlijk af met een takje lavendel.
Om te voorkomen dat de appels bruin worden heb ik een gelatinelaagje(mag voor de vegeratiers natuurlijk met agar) over de taart gespoten met daarin wat citroenzuur en natuurlijk weer wat appellikeur.

Twee uur in de koelkast en het smulfestijn kan beginnen.


Naar beoordeling van mijn team; de mooiste taart van het jaar!

4 Reacties op “Appel Lavendel Kwarktaart: Smaakwonder!”

  1. RozeMarijn zegt:

    Oeh, dat klinkt erg lekker! Ik zat net zelf te denken om ‘s een kwarktaart met amaretto te maken.

    Trouwens, er hangt het label vegetarisch aan deze taart, maar dat kan niet he met die gelatineblaadjes :)

  2. Frank zegt:

    Hmm, vegetarisch niet helemaal, ik zal erbij plaatsen dat het ook met agar kan :)

  3. RozeMarijn zegt:

    Weet je, ik maak mijn kwarktaart altijd zonder gelatine of agar. Met vruchten heb je ook pectine natuurlijk.
    Lavendel en sinaasappel is ook leuk.

  4. Pizza maken zegt:

    Ziet er heel goed uit Frank, ik ga het deze week eens uitproberen!

Typ uw reactie