Basilicum; ijskoud genot!

Basilicum is een heel gezond kruid als ik wikipedia moet geloven. Nu zal het me eigenlijk niet zo veel uitmaken; je krijgt er namelijk ook kanker van, maar dan moet je uiteraard 1000 keer een normale hoeveelheid tot je nemen…

Daar mijn culikundige schoonmoeder nog steeds haar ijsmachine heeft geparkeerd in mijn keuken, had ik inspiratie om wat soorten ijs uit te proberen. In de meest recente uitgave van het delicious. magazine werd een recept genoemd; zoals mij betaamd maakte ik er een kleine aanpassing aan en kwam tot het volgende recept:

2 flinke handen grof gehakte basilicum
150 gram suiker
500 ml water
sap van 1 citroen
2 blaadjes gelatine (geweekt)

Los de suiker op in het water en laat het een minuut of 5 koken en voeg hierin de basilicum. Je kunt de takjes zonder probleem mee in het water doen. Laat dit met de citroensap erbij ongeveer twee minuten koken waarna je het met een staafmixer het geheel een flinke tijd fijnmaalt.
Zeef het mengsel en los de gelatine hierin op.

Om de vloeistof tot ijs te maken kun je gebruik maken van een (eerder genoemde) ijsmachine of het invriezen en om de twee uur flink omroeren met een vork.

Het resultaat is overheerlijk, een fris sorbetijs met een smaakexplosie van basilicum. Het combineert perfect met rood fruit.


(Basilicum-sorbetijs met aardbei-sorbetijs)

Typ uw reactie