Komkommersoep (light)

In de zomer kom je nogal eens een recept tegen voor komkommersoep. Ik had zelf nog ergens in mijn achterhoofd een recept voor een warme soep en ging aan de slag… Achteraf bedacht ik me dat het originele recept anders was, maar naar omstandigheden was deze soep een stuk lighter en dat kwam goed uit.

Ingrediënten (4 pers):
1 liter groentenbouillon
1 komkommer
1½ eetlepel vers gehakte dille
3 bosuitjes in dunne ringen
½ gesnipperd uitje
4 eetlepels kookroom(light)

Fruit het uitje in een klein scheutje olijfolie aan en bak hierna kort de bosuitjes mee. Voeg één derde van de bouillon toe en laat het 3 à 4 minuten koken. Rasp intussen de geschilde komkommer op een grove rasp en voeg dit samen met de dille toe aan de soep. Laat het maximaal 5 minuten koken en voeg de rest van de bouillon toe met de kookroom. Breng het weer aan de kook en draai het vuur uit.
De soep laat je op smaak komen door niks te doen; na ongeveer een uur zijn alle smaken losgekomen en is de soep verrukkelijk!

5 Reacties op “Komkommersoep (light)”

 1. Elisabeth zegt:

  Bonjour,

  Je suis française mais habite aux Pays-Bas depuis assez longtemps. Ik ben op zoek naar een “soupe de concembre chaude”. E zijn veel fouten in uw recept dus kan ik niet uitkomen hoe het klaar gemaakt moet worden: jammer.Misschien kunt mij de nederlandse versie mailen.
  Merci d’avance.
  Elisabeth

 2. Frank zegt:

  Beste Elisabeth,

  Erg grappig om te zien dat je via de franse vertaling bij de pagina bent gekomen. Rechts onderin kun je de pagina op Nederlandse taal zetten.

  Vriendelijke groet, Frank

 3. Elisabeth zegt:

  Rebonjour,

  Nu is het duidelijk. De Franse vertaling was heel slecht maar wel grappig!
  GR.Elisabeth

 4. herwig zegt:

  Allee zeg tipisch nederland, 1 komkomber voor 4 personen, das véél te weinig, doe er wat méér in, smakelijk, en wat citroen erbij maakt het frisser in de zomer, smakelijk

 5. Gerry zegt:

  Hi,
  vraagje kan deze soep na afkoeling in de diepvries bewaard blijven.
  Ik heb een overschot aan komkommers. De kookroom voeg in dan niet toe.

Typ uw reactie