Vitatas


Komende week: Uien rood, Paksoi, Sla ijsberg, Aubergine, Rode bieten, Waspeen verpakt, Kastanje champignons verpakt, Tuinkers, Appel Elstar, Avocado, Mango

Geen verkapte reclame, maar de inhoud van de eerste Vitatas die ik komende week bij de lokale groentenboer op kan halen.
Na het besluit genomen te hebben om minder vlees te eten; “alleen als het iets toevoegt aan de maaltijd”. Een lekker biefstukje voegt natuurlijk iets toe, maar gehakt door de pastasaus kan wat mij betreft uit blijven. Áls we dan eens vlees eten, dan gaat het bij voorkeur biologisch zijn. Nu zijn we een week of drie verder en zonder dat ik het ooit gemist heb, heeft er maar een keer of 4 vlees op tafel gestaan.

Bovenstaand heeft niet heel erg veel te maken met de Vitatas, maar het is wel hetgeen wat mijn biologische ogen geopend heeft. Simpele (opgedragen) variatie in je wekelijkse groenten, op een verantwoorde manier… Wat een mogelijkheid!
Deze week heb ik me door de groenteman het grootste pakket aan laten smeren, maar mocht het te veel zijn, dan gaat het voor de week erop een kleinere varian zijn; voor maandag de keuze doorgeven en donderdag een tas groenten ophalen.

Meer info: vitatas / odin

2 Reacties op “Vitatas”

 1. RozeMarijn zegt:

  flex voornemen. :)

 2. Patricia Coelman zegt:

  Nou ik weet niet waar je deze vita tas vandaan haalt maar ik heb een familie tas zowel groenten als fruit en ik vindt dat er best weinig in zit de laaste tijd voor wat je betaalt!
  Ik heb vaak dat er rotte plekken zitten en niet een beetje soms kan ik weer iets weg gooien zoal als grape fruit twee weken geleden je kreeg er twee en een kan je weg gooien chineese kool nou daar zat vol met zwarte puntje leken wel luizen ik ga dat niet eten ,,schimmel of parasiten veel te slecht voor je lever hup weg ermee,,,weer iets weg ,,vaak corcerte die zijn na 2 dagen helemaal beschimmelt dat kan volgens mij niet ik heb zelf ook een tuin gehad en nooit na 2 dagen is het bedorven ,,,vaak na een week of ander half
  Dus de verheid daar twijfel ik aan
  Jammer ik sta op het punt om me maar uit te schrijven en lekker naar de mark weer te gaan daar zie je wat je koopt is het niet goed dan kan ik het altijd zeggen en dan krijg ik meteen een nieuwe terug

  Liefde en licht gewenst van patricia

Typ uw reactie