Meringues

Regelmatig heb ik enkele eiwitten over van wat baksels. Hier deed ik meestal niet veel meer mee dan een enkeltje gootsteen. Vandaag eens geprobeerd hier suikerschuimpjes van te maken met behulp van mijn nieuwe keukenhulp.

Het is heel simpel; één deel eiwit en twee delen poeder/basterd suiker.

Wrijf eerst de kom in met een doorgesneden citroen om mogelijke vetrestjes op te lossen (is dit nou een fabeltje of niet?) en een licht citroen aroma mee te geven.
Klop de eiwitten licht stijf en voeg vanaf dat moment terwijl je blijft mixen de suiker beetje bij beetje toe. Blijf kloppen tot het schuim zo stijf is dat het blijft staan en voeg op het laatst een mespuntje zout toe.

Doe het schuim in een spuitzak en maak er kleine torentjes van op een bakplaat. Bak de schuimpjes twee uur in een over van 90 graden. Hierna de oven uitschakelen en de schuimpjes in de oven af laten koelen. Vanwege het krimpen bij het afkoelen laten de schuimpjes zonder probleem los van de bakplaat.

Erg simpel, maar wel lekker… Zeker voor de tandarts…

Typ uw reactie