Speculaascake met sinaasappel

Sinterklaas in aantocht, avonden worden langer en nachten worden kouder…
Tijd voor een speculaascake, met sinaasappel om precies te zijn.

Ingrediënten:
3 eieren (maat L, 180gram samen)
180 gram suiker
180 gram zelfrijzend bakmeel
180 gram gesmolten roomboter
1½ theelepel speculaaskruiden
1 geraspte sinaasappelschil (biologisch)
1 sinaasappel in halve schijfjes, zonder schil
snufje zout

Klop de eieren met de suiker krachtig tot een luchtig schuimmengsel en roer hier de boter doorheen. Klop nu rustig, beetje bij beetje, het gezeefde meel met het zout en de kruiden door het beslag.
Beboter een bakvorm en zorg dat alle boter bedekt is met wat bloem. Schud de overtollige bloem eruit en giet het beslag in de vorm.
Bedek de bovenkant met de sinaasappelschijfjes en bak de cake 70 minuten op 150 graden tot het volgende resultaat…

Voor een donkerder resultaat kun je ook bruine basterdsuiker gebruiken.

Typ uw reactie