Pizza; zuurdesem starter in wording (dag 6)

Sinds de euforie vier dagen geleden is er niet veel tot niets meer gebeurd in het deeg, hoewel druivensap met op de bodem een laag deeg een betere omschrijving is. Er was geen activiteit meer te bespeuren en het rook enkel zurig; wat dan weer een goed teken zou moeten zijn.

Na wat meer zoekwerk en 3 beschrijvingen van maximaal 7 dagen ben ik tot de conclusie gekomen dat er iets niet helemaal in de haak was met mijn manier van werken. Hierop is het doek met de druiven uitgeknepen, is 2/3 van het vocht afgegoten en is ruim 300 gram bloem toegevoegd om een flink dik beslag/pappig deeg te krijgen. Nu elke dag twee keer omscheppen zodat er wat lucht (met gistcellen) het deeg in komt en hopelijk over 4 à 5 dagen een goede starter.

IMG_3041.jpg

De ijsemmer heeft plaatsgemaakt voor twee schalen die afgedekt zijn met plasticfolie. De ene staat op het aanrecht bij een kamertemperatuur van 24 graden, de ander staat in de bergkast waar de vriezer ook staat waar het enkele graden warmer is.

9 Reacties op “Pizza; zuurdesem starter in wording (dag 6)”

 1. Queck zegt:

  En? Goed gestart?

 2. Koken met Frank » Pizza; zuurdesem starter in wording (dag …veel) zegt:

  [...] Koken met Frank Soms heb je zo eens een kleine ingeving op culinair gebied… « Pizza; zuurdesem starter in wording (dag 6) [...]

 3. Frank (too)! zegt:

  Have tried the same, instead of grapejuice used honey-water. Good results.

 4. vincent zegt:

  Goedendag

  Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

  We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

  Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

  Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

  Met vriendelijke groeten

  Vincent

  http://nl.petitchef.com

 5. Danielle zegt:

  Ik heb gezien en snap nu waarom je druiven erbij gebruikt. Hoe is het resultaat geworden?

 6. Moncler ダウンジャケット メンズ zegt:

  to zerocoach show up onsite unannouncedAttend camps |Moncler ダウンジャケット メンズ http://www.mbpolitics.com/sports/Moncler5eHR156.html| a potential head coach in the making,

 7. ブランド ダウン zegt:

  notes Daily Burn Men and women being |ブランド ダウン http://www.globalopulence.com/img/moncleryTZU218.html| It wasn’t until midway through the third quarter

 8. Moncler ベスト スーパーコピー zegt:

  I teach a lot of mental toughness and structure, |Moncler ベスト スーパーコピー http://www.grevilleaconsultants.com/documents/Monclermffh17.html| the finishing touch of quality goods.

 9. Melva zegt:

  Because the admin of this site is working, no doubt very
  rapidly it will be renowned, due to its quality contents.

  Take a look at my blog; Smart Boost System
  Review (Melva)

Typ uw reactie