Pizza; zuurdesem starter in wording (dag …veel)

Het heeft even geduurd, ik had het zelfs opgegeven. Maar… het lijkt gelukt te zijn.

Na 6 dagen heb ik het overtollige vocht eraf gegoten en het in twee delen gesplitst om op verschillende temperaturen z’n werk te laten doen. Die temperaturen bleken geen verschil te maken, het enige wat duidelijk werd is dat in een afgesloten berghok waar een vriezer staat het ongelooflijk gaat stinken. De andere kom bracht intussen ook een niet mis te verstaan zure desemlucht voort. Echter gebeurde er toch nog erg weinig waarop ik na een ruime week gezeur over stinkende zweetvoeten in huis toch heb besloten een andere weg in te slaan.

De twee kommen werden samengevoegd in één afsluitbaar bakje en ongeveer de helft heeft de weg richting het riool gevonden waarna elke dag een beetje bloem en water toegevoegd is en het liefkozend is omgeroerd met een vork. Elke dag ontstonden weer verse bubbeltjes en het deeg leek echt te ‘leven’; een zuurdesem starter lijkt geboren.

Foto’s vertellen intussen niet veel meer dan ze woorden, dus die laat ik maar achterwege.

5 Reacties op “Pizza; zuurdesem starter in wording (dag …veel)”

  1. Dirk Kessels zegt:

    Hallo Frank

    We hebben elkaar ontmoet tijdens de Gesprekkendagen waar ik de link van je site doorkreeg. Ik vind je blog erg interessant! Is er ook de mogelijkheid om een overzicht van je recepten te zien?

    Groet Dirk Kessels

  2. Frank zegt:

    Hoi Dirk!

    Via het label ‘recepten’ aan de rechterkant kun je de blogberichten bekijken die een recept bevatten. Een gedocumenteerd overzicht van recepten heb ik niet beschikbaar; ik typ recepten direct in een blogbericht.

    Groeten, Frank

  3. dirk kessels zegt:

    Hallo Frank,

    Ik vond het absoluut geen straf om je blog te bestuderen op zoek naar recepten. Mijn eerste eigen “experiment” (kwarktaart met aardbei & basilicum) staat op dit moment in de koelkast. Via jouw links ontdekte ik de foodpairing website, super interessant (aarbei, basilicum en zwarte peper is een erg mooie combinatie!).
    Ben je ondertussen zelf nog aan het kokkerellen?

    Groet Dirk Kessels

  4. Katrijne zegt:

    Hoi Frank,

    Wat leuk om je onderzoek met zuurdesem te lezen. Ik wil er graag ook eens mee aan de slag en heb er nu helemaal zin in!

  5. 激安 ムートンブーツ zegt:

    players will have several control scheme options,on Wii any way they want. |激安 ムートンブーツ http://www.zetterstromnetworks.se/projekt/classicugg-Christmasgift-367.html| says level 4 NCCP coach Rick McCharles

Typ uw reactie